www.natuurkanaal.nl
http://www.natuurkanaal.nl/forum/

Chrome en Silverlight
http://www.natuurkanaal.nl/forum/viewtopic.php?f=53&t=1449
Pagina 1 van 1

Auteur:  Frank [ do 03 sep 2015, 13:50 ]
Berichttitel:  Chrome en Silverlight

Chrome en Silverlight

Per 1 september heeft Chrome de NPAPI functie (en daarmee de ondersteuning van de Silverlight plug-in) stop gezet, dus voor de gebruikers van Chrome geen beelden meer in het Clubhuis.
In zijn algemeenheid zeggen de ontwikkelaars dat NPAPI vreselijk verouderd is (stamt nog uit de tijd van Netscape), en daarmee erg kwetsbaar.
Alternatief, overstappen naar Mozilla Firefox of (toch maar weer) Internet Explorer gebruiken. Maar deze twee hebben ook laten doorschemeren dat ook hier het einde voor NPAPI in zicht is. Voor Mozilla lijkt dat eerder het geval dan voor Internet Explorer. De laatste heeft laten weten dat ze hun kindje Silverlight voorlopig nog blijven koesteren.
Zo het er naar uitziet zijn er geen vooruitzichten op alternatieven voor Silverlight.
Maar het wordt nog erger: Windows 10 dat onlangs werd gelanceerd kent een nieuwe browser genaamd Edge. Hierin wordt de Silverlight plug-in niet ondersteund. Microsoft laat weten dat Edge een browser moet worden zonder (externe) plug-ins. Vreemd genoeg is de Flash plug-in daar nog wel aanwezig, en die door andere ontwikkelaars zo verfoeid wordt.
Gelukkig is er in Windows 10 Internet Explorer 11 met Silverlight mogelijkheid (wel even toevoegen).
Maar hoe nu verder straks?

Voor wie nog meer wil weten over browser plug-ins en hun toekomst, is er een leuk artikel te vinden hier (wel in het Engels):

http://www.howtogeek.com/179213/why-bro ... cing-them/

Veel lees plezier!
Frank

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/