www.natuurkanaal.nl

Forum voor natuurkanaal
Het is nu do 28 maart 2024, 22:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 77 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 15 apr 2011, 16:53 
Hieronder de vertaling, naar beste inzicht, van het stuk van Donna zoals het op het forum van Rome gevonden is

Woensdag de 13 april 2011
Verplaatsen/ verwijderen van de eieren of niet verplaatsen/ verwijderen van de eieren?

Er zijn veel kijkers die met spanning de ontwikkeling van dit nest volgen en daarmee rijzen ook de vragen over ingrijpen of niet. Twee populaire gedachten zijn in opkomst: ofwel alle eieren bij elkaar leggen, of de 2 eieren rechts helemaal verwijderen. De derde optie is om niets te doen. Vóór die beslissing kan worden genomen zijn er veel verschillende factoren te overwegen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat, kijkend naar de Rhodes Toren, het gedrag en de omstandigheden waar we getuige van zijn volledig normaal zijn voor een eerste nest van een paar slechtvalken. Ik heb gezien hoe Durand bezig is met de 3 eieren aan de linkerkant en ik kan zeggen dat zelfs als de andere 2 eieren werden verwijderd uit het nest (of bij de anderen werden gelegd) haar incubatie gedrag op dit moment het beste is wat we van haar kunnen verwachten - zij is van de eieren, op de eieren, of bedekt de eieren gedeeltelijk, maar nooit allemaal tegelijk Ze verlaat de nestkast vaak en zit in de buurt. Deze zenuwachtig acties zijn zeker niet typisch incubatie gedrag. We weten niet of zij het onder de knie krijgt of niet. Haar vermogen om de juiste incubatietechniek te krijgen is afhankelijk van haar hormoonspiegels en dat is een factor die volledig gescheiden is van het aantal eieren onder haar of elders in het legnest. De "abnormale" gebeurtenissen van eieren op verschillende plekken en de onregelmatige incubatie waar we getuige van zijn is een directe weerspiegeling van haar gebrek aan volwassenheid en onervarenheid en nogmaals, dat is normaal, gezien haar leeftijd.

Behalve dat Durand op de juiste manier zou broeden is een andere factor voor dit nest om succesvol te zijn de deelname van de man. De man is waarschijnlijk eveneens voor de eerste keer broedvogel, dus heeft hij ook weinig ervaring en volwassenheid. Het zal enige tijd duren voor zijn instincten hem op weg helpen. Ook al heeft hij al merdere keren een prooi aan Durand gebracht, om de eieren succesvol te laten uitkomen zal hij toch ook regelmatig moeten broeden. Helaas, tot nu toe is er geen enkele aanwijzing geweest die op dit gedrag duidde..

Wat te denken om alle eieren bij elkaar te leggen? Als alle eieren op dezelfde plek zouden liggen zou het wel eens een stuk moeizamer kunnen gaan voor deze jonge, onervaren vogel (als ze al zou beginnen met broeden) Om 5 eieren met goed resultaat uit te broeden is een grote uitdaging voor zelfs de meest ervaren vrouw.

Andere overwegingen omde 2 eieren te verwijderen of te verplaatsen: Ingrijpen met goede bedoelingen zou onverwachte slechte resultaten kunnen hebben. Wat gebeurt er als na de verplaatsing / verwijderen van eieren het nest werd verlaten (een zeer reële mogelijkheid met een eerste-nesten paar)? Of als enkele of alle van de eieren niet uitkomen? Of een of meer eieren werden beschadigd in het proces? Of een volwassene die gewond raakt tijdens de poging het nest te verdedigen? Geen actie zonder reactie en zelfs al mensen het beste in gedachte hebben kunnen zich altijd onverwachte negatieve gebeurtenissen voordoen

Naast al deze " mitsen en maar-en" moeten we ook rekening houden met de huidige status van de slechtvalkenbevolking . De terugkeer van de slechtvalk is een Wildlife Management succesverhaal! Er zijn nu veel meer valken die nestelen in de Midwest dan ooit tevoren. Daarnaast is niet eens te tellen hoeveel "overschot" valken er klaar staan om een territorium over te nemen wanneer er een vacature is. Misschien wel 10, maar zeker 20 jaar geleden zouden we waarschijnlijk zijn tussengekomen omdat de populatie zo klein was op dat moment, dat extra hulp nodig was om het herstel inspanningen voort te zetten en mogelijke negatieve gevolgen zouden de risico’s waard zijn geweest. Maar nu zijn we dan voorbij het herstel van de slechtvalk bevolking en dus is de noodzaak om elk ei te redden niet meer van toepassing.

Biologen beheren populaties van wilde dieren als een geheel. Behalve in het geval van een bedreigde diersoort, individuen spelen in feite een zeer kleine rol in het grote plaatje van de gezondheid en de duurzaamheid van de totale populatie. Dit realiseren kan voor sommigen grote frustraties opleveren, juist omdat de webcams ons in staat stellen het individu te volgen . Hoewel dit moeilijk is moeten we allemaal in gedachten houden dat er nergens in de natuur geen enkele vogelsoort is die 100% succes heeft met een nest. Maar liefst 8 van de 10 vogels komen niet door hun eerste jaar.

Dit is een probleem met veel verschillende meningen. Gezien alle feiten, de afdeling van het standpunt van Wildlife is om zich niet mengen in deze situatie. Uiteindelijk zal het aan Durand en haar partner zijn om dit een uit te zoeken. We kunnen alleen maar toekijken hoe dit gaat aflopen.


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 apr 2011, 17:13 
en of het niet genoeg is....

Link


vreemde valk!
(link gevonden op http://www.falconcam-cmnh.org/e107_plug ... 57135.last)


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: vr 15 apr 2011, 19:34 
naast de eieren..



Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: za 16 apr 2011, 11:54 
:?:


Bijlagen:
durand1604-1.jpg
durand1604-1.jpg [ 116.94 KiB | 12929 keer bekeken ]
Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: za 16 apr 2011, 14:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 05 sep 2009, 21:59
Berichten: 301
Het gaat hier goed! Durand

Link

en Flyboy blijft mooi op het terras in de buurt!

Link


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 16 apr 2011, 16:00 
Offline

Geregistreerd: ma 29 jun 2009, 21:06
Berichten: 1101
Zouden deze jonge valken het nu door hebben/krijgen? Ik hoop het van harte


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 18 apr 2011, 23:23 
:?
Link


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: di 19 apr 2011, 21:45 
frustratie of verveling?


Bijlagen:
durand1904-1.jpg
durand1904-1.jpg [ 14.22 KiB | 12896 keer bekeken ]
Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: di 19 apr 2011, 23:00 
toch een koppel wat aan het zorgen is? Ook al is de afloop zeer waarschijnlijk niet goed....

Link


Omhoog
  
 
BerichtGeplaatst: do 21 apr 2011, 23:42 

Link


Omhoog
  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 77 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling